Bárki közvetíthet élőben a YouTube-on

A tavalyi év folyamán felhasználók egy szűk csoportja már tesztelhette a Google Hangouts on Air névre keresztelt szolgáltatását. A tesztelés a tegnapi nappal lezárult, a vállalat pedig idejét látta annak, hogy útjának indítsa saját, mindenki számára elérhető live stream szervizét. A megoldás hasonló a már ismert Ustream, Livestream, Justin.tv stb. variánsaihoz, ám az egyik legszembetűnőbb különbség, hogy ezt a Google biztosítja és csak azoknak, akik rendelkeznek Google+-fiókkal.

Hirdetés

A hivatalos blog bejegyzése szerint a felhasználók nemcsak a közösségi oldalon, hanem saját YouTube-oldalukon is közzétehetik élő adásukat, sőt akár be is ágyazhatják azt. Hab a tortán, hogy a youtube.com/live is a nagyközönség rendelkezésére áll, így a műsorunk egy sokkal nagyobb felhasználóbázist képes elérni. Lényegességében elenyésző, ám mégis említésre méltó az adás közbeni chatelés lehetősége, valamint az aktuális nézőszámot mutató számláló megléte.

Sajnos hazai felhasználóknak még várniuk kell arra, hogy a Google által itthon is sugározzanak. A szolgáltatás egyelőre az alábbi országokban érhető el: Argentína, Ausztrália, Brazília, Chile, Csehország, Dél-Afrika, Egyesült Arab Emirátusok, Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Egyiptom, Franciaország, Hollandia, Hongkong, India, Indonézia, Izrael, Írország, Japán, Kanada, Kenya, Kolumbia, Korea, Lengyelország, Malajzia, Marokkó, Mexikó, Nigéria, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Új-Zéland, Peru, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szaúd-Arábia, Szingapúr, Tajvan és Törökország.

Azóta történt

Előzmények