2017. október 22., vasárnap

Gyorskeresés

Arcfelismerő szoftver jelent meg a Google+-ban

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

A címkézést segítő program nem alapértelmezett, a felhasználó kapcsolhatja be.

Matt Steiner, a Google+ fotókkal foglalkozó csapatának vezetője tegnap jelentette be, hogy új funkcióval bővül a közösségi szolgáltatás: „Find My Face” néven egy arcfelismerő szoftvert integráltak a rendszerbe, hogy segítsék a felhasználókat a fényképek felcímkézésénél. A megoldás működésében ugyanolyan, mint a Facebook hasonló szolgáltatása, azzal a különbséggel, hogy a Google, tanulva a versenytárs botrányos történetéből, nem alapértelmezettként, hanem bekapcsolható funkcióként vezeti be.

Hirdetés

A Google-nak nem ez az első kísérlete az arcfelismerési szolgáltatással, például az online fotómegosztást lehetővé tévő Picasában már három éve bevezették.

A Find My Face a legtöbb felhasználó számára még nem elérhető, de Steiner ígérete szerint fokozatosan vezetik be – természetesen az opt-in működés miatt a szolgáltatás nem aktiválódik automatikusan, hanem egy figyelmeztetés jelenik meg a felhasználók Google+-fiókjában, mely szerint elérhető az arcfelismerés.

Google+

Ha aktiváljuk a lehetőséget, akkor a program rákérdez a feltöltött fényképeken található, azonosítani vélt személyekre. Az illető, akit becímkéztek egy fotón, értesítést kap erről, és joga van megtagadni a címkét, ha úgy kívánja, illetve a beállításokban le is lehet tiltani a címkézést, vagyis ekkor senkinek nem fogja felajánlani a program ezt a lehetőséget, ha ránk ismer az arcfelismerő.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.