Egyetlen honlapra vitte minden nyílt forrású projektjét a Google

Az oldal megkönnyíti a projektek közötti tájékozódást is, de még fontosabb, hogy egyfajta kézikönyvként is működik.

A hivatalos blogon jelentette be Will Norris, a Google szoftverfejlesztő mérnöke, hogy a vállalat egyetlen helyre csoportosította nyílt forrású projektjeit, az összes velük kapcsolatos információt: a programokat, a támogatott szervezeteket, listákat, eseményeket, fejlesztési tájékoztatókat stb.

Google Open Source
[+]

Új projekttel egyelőre nem találkozunk, a dokumentumok és anyagok továbbra is a korábbi tárhelyükön maradnak, a Google Open Source az áttekintést és a hozzáférést segíti azzal, hogy minden, a nyílt forrással kapcsolatos tartalom áttekinthető és elérhető innen.

A bejelentés szerint egy másik fontos cél, hogy betekintést engedjen a „motorháztető alá”, vagyis megmutassa az érdeklődőknek, hogy a Google számára oly fontos nyílt forrású szoftverfejlesztés és -alkalmazás hogyan is zajlik. És talán ez a legérdekesebb része az új honlapnak, ugyanis a feltöltött dokumentumokból kiderül, hogy a vállalaton belül hogyan is szervezik a nyílt forrású projektek menedzselését, s bevallott céljuk, hogy a tapasztalataik alapján leírt gyakorlati tanácsokkal másokat is segítsenek hasonló munkájuk során.

Előzmények