Elolvassa és helyettünk összegzi a híreket a Google

Olyan új, AI-alapú keresőeszközzel jelentkezett a Google, amely kulcsfontosságú részeket mérlegelve lerövidíti a cikkeket az olvasónak.

A napokban indított el egy újabb eszközt a Google a Search Labs fülön, az androidos és az iOS-es Google Search appon belül. Az eszköz része a Search Generative Experience (SGE) projektnek, és teljesen különáll a Bard AI-chatbottól. Az újdonság lényege, hogy fejlessze a keresési találatokat, és hamarosan beépüljön a Chrome-ba is.

Az eszköz lényegében abban segít a felhasználónak, hogy elolvassa a hosszú cikkeket, majd összegzi azokat rövid formában, kiemelve a kulcsfontosságú részeket. A fizetős híroldalakon a szolgáltatás nem működik.

A rendszer által generált rövid cikkben hivatkozások is lesznek, ezekkel lehet arra a pontra ugrani, ahonnan az eszköz generálta a rövid tartalmat. Így további részleteket olvashat a felhasználó vagy ellenőrizheti az eszköz által generált információ hitelességét. Konkrét kérdésekre is tud válaszolni az eszköz, kiszedve a válaszokat a cikkekből.

Az újítás egyelőre csak angol nyelven, és csak az USA-ban, ott is korlátozottan használható.

Azóta történt

Előzmények