A Google egyelőre hiába perelt a Motorolára alapozva: elbuktak

Egy szövetségi bíróság – mely egyébként a Microsoft székhelyének is helyet adó Washington államban található – csütörtöki határozatában közölte, hogy a Google-nak az általuk megvásárolt Motorola Mobility szabadalmaira építő keresetében részben nem adhatnak igazat, mivel 13 olyan szabadalmi követelés található periratban, melyeket a bíróság megalapozatlannak ítélt.

 

Microsoft v. Motorola: Order Invalidating Patents by Rachel King

James Robart bíró határozata nem vonatkozik a teljes peranyagra, egyelőre azt állapította meg, hogy három szóban forgó szabadalom (US 7,310,374; 7,310,375; 7,310,376) esetében a Motorola (Google) 13 szabadalomsértési panasza alap nélküli. Az ítéletben a bíró a konkrétumok hiányát kifogásolta: nem találtak olyan speciális, a szabadalmakhoz köthető, levédett algoritmusokat, melyek alapján elmarasztalhatták volna a Microsoftot.

Azt fontos megjegyezni, hogy a Motorola (Google) és a Microsoft keresztpereiben a fentebbiek csak igen vékony szeletet jelentenek: nem kell nagy bátorság annak feltételezéséhez, hogy a szakértők véleményeire támaszkodó bíróság a leginkább egyértelmű, könnyen eldönthető esetekkel kezdi tisztázni az ügyet, ám a neheze, a problémásabb szabadalmi esetek kivizsgálása még hátravan.

Azóta történt

Előzmények