A Google-t nem engedik a Yahoo! közelébe, a Microsoftnak meg már nem kell

Újabb fejezettel bővült a Yahoo!-saga, miután az amerikai Igazságügyi Minisztérium bejelentette, hogy versenyjogi aggályok miatt nem engedélyezi a tervezett hirdetési együttműködést a Google-lal. Ennek kapcsán egy újságíró megkérdezte az Ausztráliában tartózkodó Steve Ballmert, a Microsoft vezérét, hogy terveznek-e újabb vásárlási ajánlatot tenni a hirdetési piacon is jelenlévő keresőcégre, különös tekintettel arra, hogy annak papírjai jelenleg sokkal kevesebbet érnek, mint az első Microsoft-ajánlat idején.

Ballmer válaszában kifejtette, hogy két elutasított ajánlat után már tisztában vannak vele, hogy a Yahoo! vezetői nem akarják eladni a céget a redmondi szoftveróriásnak, így a Microsoft már továbblépett. „Nem érdekünk visszalépni, és újra megvizsgálni egy esetleges akvizíció lehetőségét” – tette hozzá.

Jerry Yang, a Yahoo! vezérigazgatója viszont a Google ajánlatának visszavonása óta sokkal engedékenyebb lett, s mint nyilatkozta nemrég: „a Microsoft legjobb lépése az lenne, ha felvásárolná a céget”. Érdekes kijelentés ez annak fényében, hogy a keresőcég vezetője korábban visszautasította a 47,5 milliárd dolláros vételi ajánlatot (akkor ez 33 dollárt jelentett részvényenként, holott csak 19-et értek); úgy tűnik, a rémült cégvezető most már lényegesen kevesebbel is beérné, hiszen jelenleg a Yahoo! papírjai 14 dollárt sem érnek.

Azóta történt

Előzmények