Élő adás a frissített Google Marsban!

Nemrég jelent meg a Google Earth (igazából: Föld, hiszen már magyarul is beszél a program) jelentős frissítésen átesett legújabb verziója, az 5.0, melyben például a Marsra kíváncsiak is fontos újdonságokat találhattak, ám egy „extra update” még tovább növelheti az egyébként is kedvelt szolgáltatás népszerűségét.

A Google pénteken jelentette be, hogy újabb lehetőségekkel bővítették a Google Földből is elérhető Google Mars alkalmazást. A három jelentős újítás legfontosabbja, hogy implementálták a Mars Odyssey műhold THEMIS (Thermal Emission Imaging System) nevű eszközének, valamint a Mars Reconnaissance Orbiternek a képeit a programba, így a kutatók által folyamatosan kapott felvételeket már nem csak a projektek honlapján, hanem a Google Marsban is meg lehet tekinteni a megfelelő réteg bekapcsolása után.

Google Mars

A másik fontos változás, hogy több régi térképet is beépítettek, így például Giovanni Schiaparelli csillagász 19. századi munkáját, vagyis egyfajta „időutazásra” is lehetőség van. (Nem véletlen a bejelentés dátuma sem, hiszen ma van az 1835-ben született Schiaparelli születésnapja.)

Google Mars

A harmadik komoly frissítés, hogy az érdeklődők részt vehetnek előre felvett, „idegenvezetők” által segített Mars-túrákon, csak duplán rá kell kattintaniuk a Gallery menüben valamelyik Guided Tourra, s máris szakszerű bemutatót láthatnak bolygószomszédunkról.

Az alkalmazással most ismerkedőknek alábbi videó mellett ajánljuk a ezt a weboldalt is, mely részletesen bemutatja a szolgáltatást.

Azóta történt

Előzmények