Hirdetés

Már nem kell net a Google Térkép használatához mobilon

A Google a hivatalos blogon ma jelentette be, hogy a Google Térkép androidos változata a tavasszal bejelentett ígéretnek megfelelően új funkciót kapott: rendelkezésre áll az offline használat is.

Hirdetés

A bejegyzés szerint a felhasználók még a megfelelő körülmények között letölthetik egy adott terület térképét, majd ezt – ha olyan helyen tartózkodnak, ahol nincs vagy rossz minőségű az internetkapcsolat – offline is használhatják a beépített egyéb szolgáltatásokkal együtt, vagyis az útvonaltervezéssel, szolgáltatáskereséssel, információkereséssel stb. együtt.

 

Google Térkép - offline
[+]

 

A letöltött és a megfelelő helyre elhelyezett térkép automatikusan aktiválódik a megszűnő vagy gyenge minőségű hálózati kapcsolatot érzékelve, majd ugyancsak automatikusan visszacsatlakozik az online változathoz, ha újra megfelelő a jel, és ekkor megjelennek az offline el nem érhető szolgáltatások is, pl. a közlekedési információk. Alapértelmezésben a felhasználó csak Wi-Fit használva tudja a térképeket letölteni, hogy megóvják őket attól, hogy esetleg túl borsos adatforgalmi díjat kelljen fizetniük. Jó kapcsolat esetén a szoftver frissíti a letöltött térképeket is az új információkkal.

 

Google Térkép - offline
[+]

 

Azt azonban érdemes tudniuk a belépő szintű mobileszközöket használóknak, hogy a térképek nagy méretűek – egy olyan nagyváros esetében, mint London, közel négyszáz megabájt az offline városrajz –, így ezt is figyelembe kell venni.

A vállalat ígérete szerint ez a funkció hamarosan megérkezik az iOS-t használó mobileszközökre is, és azt is közölték, hogy a jövőben tovább bővítik az offline változat funkcióit is.

Azóta történt

Előzmények