Indul a világ legnagyobb Monopoly játéka a Google Mapsen

Hirdetés

Az 1935-ben szabadalomként bejegyzett Monopoly, melynek célja, hogy a játékos területvásárlással és ingatlanépítéssel monopóliumot szerezzen a piacon, több mint 100 millió eladott csomaggal a világ legsikeresebb asztali társasjátékaként vonult be a történelembe. A több nyelve lefordított, tucatnyi asztali és szoftveres változatban egyaránt piacra dobott termék forgalmazója, a Hasbro játékgyár úgy döntött, saját fejlesztésű online verziót készít a mai napig óriási népszerűségnek örvendő bábus játékból Monopoly City Streets néven. A cég elképzelése szerint az új közösségi játékprogram egészen különleges monopolys élményt nyújt majd, hiszen a virtuális játékasztalon a Google Maps, illetve a nyílt forráskódú OpenStreetMap térképszoftverek adatbázisában szereplő jelentősebb utak és utcák szinte mindegyike megvásárolható lesz.

A bárki által ingyenesen hozzáférhető Monopoly City Streets a mai napon, vagyis szeptember 9-én startol el, egyelőre ismeretlen időpontban. A regisztrálni szándékozóknak nem kell mást tenniük majd, mint megvásárolniuk a kiszemelt utcát a program üdvözlőlapján keresztül, beírni felhasználónevüket és szimplán megkezdeniük a játékot. Minden leendő ingatlanmágnás kezdőtőkéje 3 millió játékdollár lesz, bevételre – hasonlóan a klasszikus Monopolyhoz – bérleti díjak beszedésével tehet szert. Később lehetősége nyílik az általa birtokolt terület eladására és új utcák vásárlására is, de természetesen értékes ingatlanokat is felhúzhat saját birtokain. Dobókockával vagy bábukkal úgy tűnik, nem fogunk találkozni, de a játékosok időnként szerencsekártyákat húznak majd, melyek segítségével változatos módon indíthatnak támadást a konkurencia ellen.

A játékra éhes felhasználók folyamatosan látogassák a Monopoly City Streets honlapját, a móka bármelyik percben indulhat. Jelen cikk írásakor az oldal egyébként többször is elérhetetlen volt, nyilván az óriási érdeklődés miatt.

Azóta történt

Előzmények