Nyugalom, csak egy napig tart a Google háttérkép-agressziója

Ma a Google keresőoldalának használói meglepődhettek azon, hogy a szokásos minimalista megjelenés helyett időnként változó háttérképekkel jön be a google.hu.

Hirdetés

Hogy ez tetszik-e vagy nem, az ízlés kérdése, de azt azért kijelenthetjük, hogy nagyon sokan akadnak, akik épp azért kedvelték az egyszerű kezdőlapot, mert olyan purista, lényegre törő (Akinek ez nem tetszett, az már jó ideje választhatta az iGoogle szolgáltatást, ahol kedve szerint csicsázhatta ezt a weboldalt.) Így felmerült az a kérdés – magam is ezzel kezdtem – hogy miképp lehet megszabadulni a háttérképtől. De ugyanazt tapasztaltam, amit az index.hu újságírói: ez lehetetlen feladat, más képet berakhattam ugyan, de a sima fehéret nem nyertem vissza. Végignézve a lehetőségeket, azt tapasztaltam, hogy meglepő módon a google.com a régi formájában jön be, ám a lokalizált változatok mind a magyarhoz hasonlóan viselkednek.

Google Yoda

S úgy tűnik, nem csak én morogtam a rám erőszakolt megoldás miatt, mivel a neten egyre több helyen panaszkodtak rá. Az index.hu információi szerint azonban mindez csak egy napig tart, kampány, mely az új, a múlt héten bejelentett testre szabási lehetőséget népszerűsíti.

De attól még lehetek dühös. Tájékoztató, sajtóközlemény erről a lépésről nem volt elérhető, így muszáj gonosznak lennem: már megint élesben tesztelnek, hogy vajon meddig lehet feszíteni a húrt, meddig lehet egy cég akaratát végigvinni? Hiszen akár a netes fórumokon látható vélemények hatására is történhetett, hogy időközben visszavonták az esetleg véglegesnek szánt változtatást (erre persze nincs bizonyíték), és most nyugodtan állíthatják, hogy eredetileg is ez volt a cél, csak egy napra terveztük. De ha ez az összeesküvés-elmélet nem is igaz (nem szoktak azok lenni), akkor is arrogánsnak tartom az ilyen bejelentés nélküli lépést, mely nekem mint felhasználónak nem ad választási lehetőséget.

Azóta történt

Előzmények