Már magyarul is tud a Google Keresési Trendek

A Google-keresések milliárdjaiba betekintést nyújtó Insights for Search szolgáltatás mától Keresési Trendek néven magyarul is elérhető. Segítségével térben és időben is megvizsgálható az egyes kifejezések népszerűsége, sőt különböző keresőkifejezések adatai is összehasonlíthatók.

Ugyanakkor a Keresési Trendek számos új funkcióval is bővült. Ezek közül a legfontosabb, hogy bizonyos kifejezéseknél a korábbi adatokból és keresési mintákból extrapolálással dolgozó rendszer előre képes jelezni a közeljövő várható trendjeit. Az animált térkép segítségével vizuálisan követhetővé vált az is, hogyan változott a múltban az adott kifejezés iránt mutatott érdeklődés a különböző régiókban.

„A Keresési Trendek bepillantást nyújt abba, hogy az elmúlt öt évben, illetve ma mi foglalkoztatja az embereket” – mondta Peresztegi Zoltán, a Google Magyarország üzletfejlesztési igazgatója. „A szolgáltatás nemcsak unaloműzésnek kiváló, hanem hatékony marketingeszköz is lehet azon cégek és vállalkozások számára, amelyek tudni szeretnék, hogy mi érdekli potenciális vagy meglévő ügyfeleiket” – tette hozzá.

Azóta történt

Előzmények