Hirdetés

Foci, oltás, Várkonyi Andrea: így kerestünk 2021-ben

Az év keresési trendjeit sorakoztatják fel a Google huszonegyedik alkalommal publikált listái.

A 2021. évet bemutató keresési trendek listái egyedi betekintést engednek abba, mi érdekelte leginkább a világot és Magyarországot idén.

Mit tartalmaz a magyar lista?

Google
[+]

A magyarországi abszolút lista élén nem meglepő módon az év legtöbbeket érdeklő sporteseményei, a Labdarúgó-Európa-bajnokság és az idei nyári olimpiai játékok szerepelnek. A koronavírus-járványhoz kapcsolódó böngészés továbbra is meghatározó, az egyes vakcinák, valamint az oltással kapcsolatos egyéb keresőkifejezések kerültek a legfelkapottabbak közé.

Google
[+]

A sorozatok listáján mind külföldi (Squid Game, Bridgerton), mind hazai gyártásúak (Keresztanyu, Doktor Balaton) megtalálhatók. Tévéműsorok körében a Sztárban sztár leszek!, az Exatlon Hungary és az X-Faktor járnak az élen, receptek között pedig a fánk, a birsalmasajt és a bodzaszörp elkészítési módjára kerestek rá a legtöbben az egy évvel korábbi adatokhoz képest. A sportolók közül Christian Eriksen, Szilágyi Áron és Szalai Ádám kerültek az idén fókuszba a Google keresések között.

További listák:

Google
[+]

Google
[+]

Google
[+]

Hogyan készül a lista?

A ‘Year in Search’ listái a Google Trends anonim, statisztikailag összesített adatai alapján készültek, melyekből a duplikációk, spamek kiszűrésre kerülnek.

Azóta történt

Előzmények