A Google megveszi a HTC egy részét

A vállalatnál bizakodóak, és sokat várnak a frissen érkező fejlesztőktől.

Már jó ideje érkeznek a héten meg is erősített információk arról, hogy a Google bővíteni szeretné hardveres portfólióját, és a HTC kutatási-fejlesztési részlegét nézték ki maguknak, és a tárgyalások előrehaladott állapotban vannak. A híradások nyomán tegnap a HTC fel is függesztette az értékpapírok kereskedelmét.

Ma pedig be is jelentették, hogy tető alá hozták az üzletet: a Google 1,1 milliárd dolláros együttműködési megállapodást írt alá a tajvani vállalattal, ennek feltételei szerint a HTC egyik fejlesztőcsapata csatlakozik a Google hardver üzletágához – azok a mérnökök, akik már korábban is együtt dolgoztak az amerikaiakkal a Pixel okostelefon termékvonalon. A megállapodás másik fontos eleme, hogy a Google nem exkluzív használati jogot kap a HTC szabadalmaihoz.

Nem ez az első eset, amikor a Google felvásárlással kíván erősíteni – 2011-ben például a szabadalmak miatt megvették a Motorolát 12,5 milliárd dollárért, ám három évvel később továbbadták a Lenovónak mindössze 2,91 milliárdért.

Hogy mit hoz a jövő, azt még nem tudni, a Google mindenesetre október 4-én mutatja be hardveres fejlesztéseinek újabb eredményeit, amikor színre lépnek a tavaly ősszel kihozott termékcsalád (Pixel, Google Home, Google Wifi, Daydream View, Chromecast Ultra) második generációjával.

Azóta történt

Előzmények