Neked sem megy a Gmail? Nem véletlenül

A szaklapok hívták fel először rá a figyelmet, de röviddel ezek után a Google is megerősítette, hogy üzemzavar lépett fel ma reggel a levelezőrendszerében, és ennek következtében körülbelül 150 ezer felhasználó fiókjának tartalma vált elérhetetlenné. Az üzemeltetők közleménye szerint szolgáltatáskiesésről van szó, melynek okát egyelőre még nem ismerik, de folyik a vizsgálat, és hamarosan helyreállítják az adatokat és a hozzáféréseket, addig is a felhasználók türelmét kérik.

A fórumok beszámolói szerint az érintettek azt tapasztalták, hogy a fiókjuk gyakorlatilag megszűnt, be sem tudnak lépni (e hír írója is érintett: a bejelentkezés lehetetlen, ez sem webes felületen, sem levelezőprogrammal nem sikerült). Nem sokkal ezek után kiderült, hogy a fiókok tartalma is eltűnt, a levelek, beállítások, kapcsolatok. A felhasználók száma alapján a cég közölte, hogy a Gmail ügyfeleinek 0,08 százaléka szenved még a hír írásának időpontjában is a kieséstől.

Hasonló hiba előfordult már az egyik nagy konkurensnél, a Microsoft Hotmailjénél is januárban, amikor 17 ezer felhasználó tapasztalt hasonlót. Akkor ott viszonylag gyorsan sikerült helyreállítani a sérült fiókokat és tartalmukat.

Azóta történt

Előzmények