Engedélyezte a külsős fizetési rendszereket Dél-Koreában a Google

A Google megoldása mellett más fizetési rendszereket is használhatnak a fejlesztők, de így is hozzá kell járulniuk a költségekhez.

A The Wall Street Journal jelentése szerint a Google együttműködik az új dél-koreai törvényekkel, amelyek az Apple-t és a Google-t is kötelezik rá, hogy az alkalmazásboltoknál tegyék lehetővé a fogyasztók számára a külsős fizetési rendszerek használatát is.

Hirdetés

A trükk az, hogy a Google így is felszámolja a szolgáltatási díjakat a fejlesztőknek, ha azok használják a cég fizetési rendszerét – bár kapnak némi kedvezményt.

A jelentés szerint az e-könyvekkel és zenei streaminggel foglalkozó fejlesztőktől 10 helyett 6 százalékot kér el a Google, a többségtől pedig az eddigi 15 helyett 11 százalékot. A 30 százalékos hozzájárulást pedig 26-ra csökkentették. A kedvezményes hozzájárulási díjakkal a Google a házon belüli rendszer költségeit igyekszik fedezni.

A Google álláspontja szerint a cégnek muszáj díjakat szednie, ellenkező esetben nem tudna visszafektetni az Androidba, a Play Áruházba, a fejlesztői eszközökbe és a biztonsági kutatásokba.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a dél-koreai törvényhozók mit szólnak a törvények Google általi értelmezéséhez. A fejlesztőknek mindenesetre pár százaléknyi kedvezményért nem feltétlenül éri meg ezentúl saját fizetési rendszert üzemeltetniük.

Azóta történt

Előzmények