Google Street View-újdonságok: Dél-Korea és Google Föld-használat

Hirdetés

Valamikor a közelmúltban a Google a Google Földbe integrált utcanézet használatának módját megváltoztatta – számolt be róla a Google Earth Blog. Ez azt jelenti, hogy a korábbi, a Google Föld 6-os verziója előtti, az utcanézethez szükséges réteg végleg eltűnt, és most már csakis az alapértelmezetten sárga kis emberrel, Pegmannel lehet a Street View-t használni. Ez természetesen azt is jelenti, hogy a 6-os verzió előtti alkalmazásokban nem érhető el a szolgáltatás.

Akárcsak a böngészős térképes szolgáltatásban, a Google Földben is úgy történik ez, hogy az egérrel a zoom eszköz fölött megragadjuk Pegmant, majd a meglátogatandó terület fölé visszük. Amennyiben a kiválasztott zónáról készültek térhatású felvételek, vagyis szerepel a Street View nyilvános adatbázisában, akkor azt a területet kék színűnek látjuk. Egy ilyen részre ráközelítve az utcaszinten átvált a kép az utcanézetre, és ott már az ismert navigációs eszközöket használva mozoghatunk és nézelődhetünk.

A félhivatalos blog arról is hírt ad, amit Google tegnapelőtt jelentett be: egy újabb területtel bővül a Street View-val megnézhető városok száma, ugyanis hozzáférhetőek két dél-koreai nagyváros, Szöul és Buszan felvételei, és kiváló minőségű képekkel megvalósított virtuális sétákon ismerkedhetünk meg velük.


View Larger Map

Azóta történt

Előzmények