Google Drive: decemberben a támogatás, márciusban a régi app szűnik meg

Megkezdődik a vállalati alkalmazás lecserélése, a Google közölte az ütemtervet is.

A Google júliusban jelentette be, hogy a Google Drive tárhelyszolgáltatás alkalmazását kivezetik, illetve lecserélik egy némileg eltérő másikra, mely a „Backup and Sync” nevet kapta.

Backup and Sync
[+]

Ez a változás azonban az átlag konzumer piacot érintette, a G Suite vállalati csomag előfizetőinek várniuk kellett néhány hetet, és a hivatalos blogon tegnap jelentették be, hogy az előzetes tesztek lezárása után felkészültek a Drive File Stream asztali alkalmazás bevezetésére. Az átlagfelhasználóknak szánt, illetve a vállalati megoldás között az a jelentős különbség, hogy az utóbbiban számtalan admin eszköz áll a felhasználók rendelkezésére.

Drive File Stream
[+]

A blogbejegyzés hangsúlyozza, hogy a Drive File Stream beállításait már bekapcsolták, ezek megjelennek a G Suitben az admin panelen, de azok csak szeptember 26-tól lesznek aktívak, amikor az alkalmazás általánosan elérhetővé válik.

Azt is közlik, hogy megvannak a pontos dátumok is: a Drive alkalmazást december 11-ig támogatják, majd jövő év március 12-én ki is vezetik. Fontos az is, hogy a felhasználók dönthetnek úgy, hogy a Drive File Stream mellett vagy helyett a Backup and Syncet (is) telepítik. A változtatás szükségességéről a vállalat októbertől kezdve értesíti a felhasználókat, előfizetőket.

Azóta történt

Előzmények