Plusz két giga tárhely ingyen a Google-tól

A hivatalos blogban jelentette be Alex Vogenthaler, a Google Drive termékmenedzsere, hogy idén rendhagyó módon ünneplik meg a tegnap tartott Biztonságosabb internet napját: aki hajlandó rászánni pár percet, hogy ellenőrizze fiókja biztonsági beállításait, annak ingyen felajánlanak plusz két gigabájt tárhelyet a Google Drive-ban.

A két percig sem tartó folyamat indításához a Security Checkup oldalát február 17-ig kell felkeresni, a cég pedig a hónap végéig írja jóvá a tárhelybővítést, melyről e-mailben is értesítik a felhasználókat.

A pár lépéses folyamat során a felhasználó ellenőrzi a helyreállítási beállításokat, a fiókba történő belépéseket, az ottani aktivitást, megerősítheti, hogy milyen eszközök és alkalmazások férhetnek hozzá a fiókinformációkhoz, esetleg letilthat olyanokat, amelyeknek korábban ezt az engedélyt megadta.

Google Security Checkup

Az ellenőrzés sikerét zöld négyzetek jelzik. (Nekem azért marad az egyik szürke, mert – ahogy eddig sem – a visszaállítási információknál nem adtam meg telefonszámot.)

Az akció nem vonatkozik a Google Apps for Work és a Google Apps for Education felhasználóira.

Azóta történt

Előzmények