2018. április 26., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Szoftver rovat

Mostantól teljes biztonsági mentést is fel lehet tölteni a Google Drive-ba

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

Az új asztali alkalmazás egyszerűbb és könnyebbé teszi a szinkronizált backupok készítését.

A Google a múlt hónapban jelentette be, hogy hamarosan egy új, biztonsági mentést és szinkronizálást végző alkalmazást adnak ki az asztali gépekre, és bár pár hetet késtek vele, tegnap óta elérhető a „Backup and Sync from Google”.

Az alkalmazás jelentősen leegyszerűsíti a fájlok és fotók biztonsági mentésének elkészítését, és mind a Mac számítógépeken, mind a PC-ken felváltja a korábbi Google Photos alkalmazást, illetve a Google Drive klienst, ötvözi ezek képességeit.

Google Drive
[+]

Az eszköz roppant egyszerű felhasználói felületet kínál: bejelentkezés után ki lehet választani azokat a mappákat, melyekről folyamatos szinkronizációval biztonsági mentést kívánunk készíteni. Fontos megjegyezni, hogy az új alkalmazás a telepítéskor figyelembe veszi azokat a beállításokat, melyeket a felhasználó a régi Google Drive applikáció telepítésekor meghatározott, emellett az USB-s eszközökről (pl. kamerákról, SD-kártyákról) is elvégzi a mentést. A mentés után a fájlok minden olyan eszközről elérhetőek, melyeknek van Google Drive kapcsolatuk. Ugyanakkor az is fontos, hogy a képek és videók a Google Photos tárhelyre kerülnek. Az alkalmazás számtalan beállítási lehetőséget tartalmaz, igény és felkészültség szerint lehet megadni opciókat (például, hogy a fotókat milyen minőségben mentse a program, törléskezelés, letöltés/feltöltés arány stb.)

Az üzleti felhasználóknak, azaz a G Suite valamely változata előfizetőinek még várniuk kell, számukra valamikor később, de még idén adják ki a Drive File Stream nevű speciális alkalmazást.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.