A google.com egy percre kikerült a Google irányítása alól

Hirdetés

Egy korábbi Google alkalmazott jutott hozzá egy percre a google.com doménhez, amikor késő este a vállalat weboldal értékesítéssel foglalkozó honlapját nézegette. Sanmay Ved a Business Insidernek adott interjújában elmesélte, a legfélelmetesebb az volt számára, hogy 12 dollárért hozzájutt a doménhez, aminek a webmester eszközeit is kezelhette.


(forrás: Sanmay Ved) [+]

Először arra gondolt, hogy valami hiba lehet a rendszerben, de tényleg sikerült lezárnia a tranzakciót, a számlájáról levonták az összeget. A tulajdonosváltás persze nem tartott sokáig, nagyjából egy percen belül a Google Domains sikertelennek ítélte meg a vásárlást, így Ved visszakapta a pénzét. Az indoklásban az állt, hogy valaki más megelőzte, és korábban már regisztrálta a domént.


(forrás: Sanmay Ved) [+]

Legalább elmondhatom magamról, hogy én vagyok az az ember, aki egy percig birtokolta a google.com oldalt – lelkendezett a továbbra is lojális egykori Google alkalmazott. Azt, hogy pontosan mi történhetett, hogyan regisztrálhatta a címet, sem Ved, sem a Google nem tudja jelenleg, a keresőóriás vizsgálja az esetet, de egyelőre semmi különöset nem találtak.

 

Azóta történt

Előzmények