A Google felhője az AMD-re szavazott a chipháborúban

Az AMD Milan szerverchipjére építve kínál majd új felhőszolgáltatásokat a Google.

Az Alphabet Google Cloud részlege és az AMD közösen jelentették be, hogy a Google olyan felhőszolgáltatásokat (konkrétan új Tau virtuális gépekre építőket) kínál majd, amelyek az AMD legújabb, adatközpontokba való lapkájára alapoznak.

Az adatközpontokba való chipek legnagyobb vásárlóit a felhőszolgáltatók (mint az Amazon, Microsoft és Google) jelentik, a szolgáltatásaikat ezekre a lapkákra alapozzák.

A Google felhős üzletága most konkrétan a márciusban megjelent AMD Milan szerverchipre épít, az új AMD-alapú szolgáltatásokat pedig többek között már a Snap és a Twitter is tesztelik.

Az Intel sokáig domináns szereplő volt az adatközpontokba szánt lapkák piacán, azonban az utóbbi időben egyre nagyobb részesedést szerez a kategóriában az AMD. Az Intel áprilisban jelentette be az AMD Milan ellenfelét, és azt is elmondta, hogy az Ice Lake chipet minden fontosabb felhős szolgáltató támogatja majd. Arról viszont még mindig nem esett szó, hogy a Google mikor épít az Intel új lapkája köré szolgáltatásokat.

Azóta történt

Előzmények