A Chrome szólni fog, ha kompromittálódott jelszót talál

A szolgáltatás eddig választható volt, de hamarosan mindenkinél automatikusan rendelkezésre fog állni.

A Google a legutóbbi frissítés kapcsán bejelentette, hogy egy eddig választhatóan elérhető lehetőséget automatikusan működő funkcióvá tesznek a Chrome böngészőben: a szoftver figyelmezteti a felhasználót, hogy ha az adott jelszavát hackerek megszerezték, és az az interneten is elérhető.

Hirdetés

A Password Checkup jelszóvizsgáló szolgáltatást idén tették bővítményként elérhetővé, vagyis telepíthető volt a Chrome-hoz. A szolgáltatás lényege, hogy a Google a felhasznált jelszót összeveti azokkal a nagy adatbázisokkal, melyek az ismert kompromittálódott jelszavakat tartalmazzák, és értesítik a felhasználót a kockázatról.Az ellenőrzés titkosított módon zajlik - a Google sem lát bele a folyamatba -, és azokra az azonosító/jelszó párosokra vonatkozik, melyeket elmentettek a böngészőben.

A Password Checkup bevezetése a szokásoknak megfelelően fokozatosan, lépcsőzetesen történik meg, de hamarosan mindenki számára elérhető lesz, aki bejelentkezve használja a böngészőt.

Androidon még tovább kell várni, mert mint ismert, a legutóbbi frissítéssel gondok akadtak, egyes alkalmazások adatai törlődtek, így leállították a folyamatot, míg kijavítják a hibát.

Azóta történt

Előzmények