A Google látványosan mutatja be Középföldét

A Google hivatalos blogjában jelentette be Christos Apartoglou kereskedelmi menedzser, hogy elérhetővé vált a Chrome kísérleti fejlesztéseket folytató csapatának következő munkája, mely a hamarosan a mozikba kerülő A hobbit: Smaug pusztasága című Peter Jackson-film promóciós kampányának is része.

Az „Utazás Középföldén” nevű projektben a történet helyszíneit és szereplőit mutatják be kiváló minőségű megjelenítéssel, emellett kihasználják a legmodernebb webes eszközöket, hogy a számítógépeken és mobil eszközökön is új élményeket kínáljanak.

A képes és hangos ismertetők mellett (az előkészítés alaposságát mutatja a magyar szöveg, illetve feliratok) 3D-s bemutatókat is tartalmaz az utazás, melyet – a Chrome Experimenttől nem váratlanul – a CSS3 és a WebGL lehetőségeit kihasználva hoztak létre (a WebGL-támogatás miatt a megfelelő minőségű grafikus kártyával rendelkező androidos eszközökön is élvezhető a látvány).

A kísérlet részletes technikai ismertetése iránt érdeklődők számára az egyik fejlesztő, Daniel Isaksson írt összefoglalót.

Előzmények

  • Nem, nem akarunk Google Plust!

    Egyre szaporodik azok száma, akik mind elégedetlenebbek a Google integrációs törekvéseivel, főként a közösségi oldal erőszakos nyomulásával.

  • Új funkciókkal erősít a Google+

    A legfontosabb változás a bejegyzések beágyazhatósága más oldalakba.