Frissült a Chrome, pénz áll a házhoz

Hirdetés

4.0.249.89-es verziószámmal megérkezett a Chrome legfrissebb kiadása. A fejlesztők három magas, kettő közepes és egy alacsony besorolású hibát javítottak ki a szoftverben; a felfedezett rések között akadt a <ruby> tag feldolgozására vonatkozó bug, illetve két túlcsordulásos sebezhetőség is a JavaScript-kezeléssel összefüggésben. A Google politikájához híven nem hoz nyilvánosságra pontos információkat addig, míg a felhasználók többsége le nem tölti az új verziót.

Megtörtént az első jutalomdíj átutalása is. Mint beszámoltunk róla, a Google egy kísérleti jelleggel elindított akció keretében fizet azoknak, akik a Chrome böngésző hibáit jelzik a cégnek: minden felfedezett bugért 500 dollár jutalmat adnak, ám ha a probléma különösen súlyos vagy különösen trükkös, akkor a díj összege pontosan 1337 dollár hibánként.

Timothy D. Morgan egy HTTP-sérülékenység bejelentéséért 500 dollár jutalmat vehetett volna át a cégtől, ám a szakember inkább úgy döntött, a haiti segélyezési alapnak utalja a pénzt. A Google erre felemelte a jutalmat 1337 dollárra.

Azóta történt

  • Összenő a Chrome és a Flash

    A Google böngészőjébe beépítik a Flash Playert. A távlati cél egy rugalmasabb plugin-API kifejlesztése.

Előzmények