Európában bővült a Google üzleti fotószolgáltatása

A Google hivatalos blogjában jelentette be Deborah Schenker, a Business Photos programvezetője, hogy a szolgáltatás Szingapúr mellett újabb hat európai országban is elérhető már. Magyarországra sajnos még nem érkezett el, a most belépő államok: Belgium, Csehország, Lengyelország, Németország, Oroszország és Svájc.

Az IT café is beszámolt tavaly a szolgáltatás elindulásáról. A Business Photos egyfajta közvetítő üzletág, mely a vállalkozásoknak lehetőséget ad arra, hogy a Google felületein, legfőképp a Google Térképen a cégek a Street View technológiáját felhasználva panorámafotókkal ajánlják magukat. Az üzleti modell érdekessége, hogy a Google – több más vállalkozásához hasonlóan – kizárólag közvetítőként jelenik meg. Az üzlettulajdonos úgy juthat ilyen, a keresőben találatként is megjelenő panorámaképhez, hogy a Business Photos honlapján megkeresi a Google által minősített fotósok listáját, majd a közelben lakók közül kiválaszt valakit. Ezek után a fényképkészítés az ügyfél és a fotós közti megállapodás alapján történik. A kész képet a fotós tölti fel az adatbázisba. A hirdetésekért természetesen a Google az AdWords rendszer folytán pénzhez jut.

A blog kitér arra, hogy a megbízható fotósok, illetve ügynökségek listára történő felvétele folyamatos, a cég minél több vállalkozót szeretne megnyerni partnernek (erre azért van szükség, hogy az adott vállalkozások székhelyükhöz minél közelebb találjanak megfelelő fényképészt), várják a jelentkezéseket.

Azóta történt

Előzmények