Hirdetés

Huszonöt millió dollárért vett domént a Google

A doméneket felügyelő szervezet, az ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) jelentéséből kiderül, hogy a nemrég megnyílt lehetőséggel élve a .app felső szintű domént (top-level domain – TLD) a Google vásárolta meg 25 millió + 1 dollárért.

A cég nem most döntött így: igényüket már 2012-ben bejelentették, amikor az ICANN közölte, hogy bővítik az általános TLD-k számát (a Google akkor kinyilvánította vásárlási szándékát egyéb doménekre is: docs, .android, .free, .fyi, .foo). A vállalat már megszerezte a .how, a .soy, a .minna doméneket, de szeretnének még továbbiakat is: .dad, .here, .eat, .new.

Jelen pillanatban pl. a „cooking.how” domént a Google partnercégén keresztül lehet regisztráltatni, de a cégnek van már saját regisztrációs szolgáltatása is, ám ez jelenleg még tesztelés alatt áll.

A .app különösen fontos lehet a Google számára, hiszen nagy erőket koncentrálnak a mobilos alkalmazások szegmensére, amit bizonyít az a friss hír is, hogy hamarosan keresőreklámok jönnek az alkalmazásboltba, a Google Play-be is.

A jelentésből egyébként kiderül, hogy korábban más nagy cégek is bevásároltak: az Amazon például közel ötmilliót fizetett a .buy-ért, illetve 2,2 milliót a .spot-ért tavaly ősszel.

Azóta történt

Előzmények