Az Android mindent visz

A San Franciscó-i eseményen, melyet az új Nexusok bemutatására szánt a Google, a vállalat vezérigazgatója, Sundar Pichai szokás szerint statisztikai adatokat is közölt, és ezek szerint az Android operációs rendszernek havi mérésben már 1,4 milliárd aktív felhasználója van.

Hirdetés

Az egymilliárdot tavaly nyáron érték el, előtte viszont más adatokat közöltek. Korábban az imponáló aktivációs számokat adták meg, pl. 2013 júniusában számoltak be 900 millió aktivációról.

A piacelemző Gartner egyébként idén nyáron kiadott jelentésében megállapította, hogy jelentősen lelassult az Android terjedésének mértéke – ők ezt azzal magyarázták, hogy telítődött a piac: a második negyedévben globális okostelefon-piacon 82 százalék volt az Android részesedése.

Ezzel szemben Pichai tegnap kijelentette, hogy még bőven van hová növekedni, mivel a fejlődő országok meghódítása csak most kezdődik: tavaly e piacokon – például Vietnamban és Indonéziában – megduplázódott a növekedés üteme, így reális célnak látják a következő egymilliárd felhasználó elérését.

Előzmények