Egy titokzatos androidos telefont mutattak be tegnap Londonban

Hirdetés


Tegnap, miután a T-Mobile amerikai honlapján megjelent a hirdetés, több lap is tudósított arról, hogy az első, a Google Android nevű operációs rendszerét futtató mobiltelefon hivatalos bemutatója szeptember 23-án lesz New Yorkban, az üzletekbe pedig a jövő hónapban jutnak el a készülékek.

A HTC által gyártott készülék márkaneve sem biztos még, emlegetik HTC Dreamként is, de az is szóba került, hogy T-Mobile G1 lesz a név. Az áráról egyelőre nem nyilatkoztak hivatalosan, az egyes lapok a különféle képességű készülékek árát 150 és 400 dollárra becsülik előzetesen. A cégek azt az információt sem erősítették meg, hogy 600 ezer darab készülék várja a raktárakban, hogy kiszállítsák őket a boltokba.

Az amerikai kampányhoz kapcsolódva a Google tegnap – egy meg nem nevezett készüléket felhasználva (az esetleges árulkodó jeleket ragasztószalaggal takarták le), melyben sokan a jövő héten debütáló telefont sejtették – a cég fejlesztői napján Londonban egy előre be nem jelentett bemutatót tartott az Android működéséről.

Azóta történt

Előzmények