2017. október 21., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Mérleg rovat

A Google vezetője katonáknak ad tanácsokat

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

A Pentagon fel akarja gyorsítani a technológiai fejlesztéseket, ezért létrehoztak egy tanácsadó testületet.

A múlt hét közepén jelentették be, hogy Eric Schmidt, a Google korábbi vezérigazgatója, ma a nemrég létrehozott vállalatcsoport, az Alphabet Inc. igazgatótanácsának elnöke pozíciót kapott a Védelmi Minisztériumban – feladata lesz, hogy technológiai tanácsadással segítse a Pentagont.

Hirdetés

Ashton Carton védelmi miniszter közölte, hogy Schmidt szerdától egy új tanácsadó testület (Defense Innovation Advisory Board) vezetője. A testület tagjai tájékoztatják a minisztériumot a legújabb fejlesztésekről, illetve megvizsgálják azt, hogy ezeket miképpen tudnák felhasználni, illetve a felmerülő technológiai problémákra adnak „gyors válaszokat”. A tájékoztató szerint a tanácsadókkal nem osztanak meg katonai stratégiai információkat az épp zajló hadműveletekről.

Eric Schmidtről eddig is tudni lehetett, hogy a kampányokban Obama kiemelt támogatója volt – igaz, az utóbbi időben meglazult a kapcsolatuk, mivel a kormányzati adatkérések miatt a Fehér Ház és a Google viszonya kiéleződött. Mindez ugyanakkor nem vezetett szakításhoz, Schmidt ma is gyakran látható hivatalos rendezvényeken a társaságában.

Előzmények

  • Megszűnik a Picasa

  • Ma van a Google születésnapja

    Tizenhét éves lett a keresőóriás. Röviden összefoglaltuk az elmúlt időszakot, ezzel kívánunk boldog születésnapot.

  • Ha nem töröl a Google

    Lassanként kiforr a felejtés jogának alkalmazási gyakorlata. A magyar eljárások alapjáról és rendjéről ad tájékoztatást a NAIH friss iránymutatása.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.