A Gmail megmondja, melyik városból írunk e-mailt

A Google egyedi munkafilozófiájának része, hogy a vállalatnál dolgozók a hivatalos munkaidejük 20 százalékát (ami összesen egy nap hetente) saját ötleteik megvalósítására, kísérletezésre fordíthatják. Ezekből a privát kezdeményezésekből néha sikeres szolgáltatások nőttek ki, többek között a Gmail, a Google News vagy az AdSense is így indult.

A cég tavaly nyár óta az angol nyelvű felhasználók számára elérhetővé és kipróbálhatóvá teszi az alkalmazottak Gmail-fejlesztő próbálkozásait a levelezőrendszer Labs menüjében. Ide került fel a múlt héten egy újabb funkció: a levélküldés helyének hozzáfűzése az aláíráshoz. Magyarán: beállítható, hogy a Gmailből küldött levelek alján az aláírás alatt szerepeljen annak a városnak – és országnak – a neve, ahol az üzenetet írták. A helyszínt a rendszer IP-cím alapján közelítőleg határozza meg, de a pontosság javítható, ha a böngészőben telepítve van a Gears plugin helymeghatározást támogató verziója, amely a wifi-hozzáférési pontok adatbázisa alapján adott esetben egzaktabb adatot tud adni. Kipróbáltuk: nálunk az országot eltalálta, de a várost 300 kilométerrel elvétette.

A funkciót a Beállítások/Labs fül alatt lehet bekapcsolni (Location in Signature), majd az aláírás beállításainál ki kell pipálni a megfelelő opciót.

Azóta történt

Előzmények