Globális adatvédelmi technológia az IBM-től

Az IBM egy új adattárolási technológia kifejlesztését jelentette be, melynek segítségével ügyfeleik megvédhetik, és adatvesztés esetén a lehető leggyorsabban helyreállíthatják kulcsfontosságú állományaikat a világ különböző pontjain található biztonsági másolatok segítségével. Az IBM Global Mirror for Enterprise Storage nevű technológia – globális biztonsági másolataira támaszkodva – olyan nagysebességű helyreállítást tesz lehetővé, amilyet azelőtt csak helyi tárolók esetén lehetett elképzelni. Május elejétől már a hurrikánok és földrengések esetére tervezett helyreállítási megoldások részeként is alkalmazható az új megoldás.

Az IDC előrejelzése szerint az informatikai biztonsággal és az üzemfolytonossággal kapcsolatos kiadások növekedése a következő években kétszeresen meghaladja majd az általános informatikai kiadások növekedését, 2007-re elérve a 118 milliárd dollárt.

"Üzemszünet esetén minden másodperc kritikus fontossággal bír" – hangsúlyozta Tom Hawk, az IBM vállalati adattárolási üzletágának igazgatója. "Az elveszett – vagy elmentett – adatok értéke gyakorlatilag felbecsülhetetlen. A Global Mirror segítségével az ügyfelek költséghatékonyan, és a létező legnagyobb sebességgel biztosíthatják üzleti folyamataik és kulcsfontosságú alkalmazásaik folyamatos elérhetőségét az egész világon."

Az aszinkron PPRC (peer-to-peer remote copy – kölcsönös távoli másolat) technológiájú Global Mirror az egymástól több mint 300 km-re lévő tárolólemezeket akár 3-5 másodperc alatt el tudja érni, ez a sebesség jelentősen meghaladja a hasonló EMC ajánlatokét. A termék nagymennyiségű adat átvitelét teszi lehetővé az informatikai teljesítmény vagy az elérhetőség csökkenése nélkül. A Global Mirror for ESS tárolórendszerenként csupán két üvegszálas csatornát igényel, míg a hasonló technológiák legalább négy kapcsolatot használnak, tehát jelentősen csökkenthetők az infrastrukturális és beszerzési költségek.

A Global Mirror az újonnan bejelentett TotalStorage termékcsalád egyik kulcsfontosságú eleme. Az IBM helyreállítási és üzemfolytonossági termékeiből álló portfolió alapját integrált szerver- és alkalmazási megoldások képezik. A TotalStorage a piacon kapható egyik legszélesebb körű, integrált és automata megoldásokat tartalmazó üzemfolytonossági termékcsalád, melynek elemei az alapszintű biztonsági másolatok készítésétől a több helyszínen zajló valósidejű helyreállításig terjednek. A TotalStorage segítségével a felhasználók az egyes információ-formátumoknak értékének megfelelően alakíthatják informatikai költségeiket.

A termékcsalád olyan alkalmazásokat tartalmaz, melyek integrált és automatikus helyreállítást tesznek lehetővé a gazdagép környezetében. Az említett alkalmazások között megtaláljuk a GDPS/PPRC Hyperswapet, a HACMP/XD-t, az eRCMF-et és a GDS for MSCS-t is. A csomag megvásárlásakor SAP automatizálási-, és automata rendszerklónozási lehetőség is rendelkezésre áll.

Az IBM eServer zSeries rendszereken és a nyílt forráskódú rendszereken egyaránt alkalmazható IBM TotalStorage Global Mirror for ESS 2004 májusában kerül piacra világszerte.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Azóta történt

Előzmények