Lanci lett az Acer vezére

Hirdetés

Az olasz Gianfranco Lancit azonnal hatállyal vezérigazgatóvá léptette elő ma az Acer Inc. igazgatótanácsa. A vállalatvezető 1997-ben került a tajvani PC-gyártóhoz, miután az felvásárolta a Texas Instruments notebooküzletágát, melynek Lanci európai regionális vezére volt. Ezt követően gyorsan emelkedett a ranglétrán: országos ügyvezetőből néhány év alatt európai elnökké, majd 2005-ben az anyavállalat elnökévé (president) avanzsált. E posztját vezérigazgatói kinevezését követően is megtartja.

Gianfranco Lanci
Gianfranco Lanci (Fotó: IT café)

A korábbi vezérigazgatót, J. T. Vangot (J. T. Wang) a több vállalatot tömörítő Acer Csoport első emberévé nevezték ki. Vang ugyanakkor megtartja igazgatótanácsi elnöki posztját az Acer Inc.-nél is.

A tajvani vállalat az elmúlt években rendkívüli fejlődést mutatott: 2003 óta gyorsabban nőtt, mint bármelyik riválisa. Akkor a részesedése a globális PC-piacon 2,9 százalék volt, amely kevés volt ahhoz, hogy a legjobb öt közé kerüljön. Ma a cég a Dell és a HP után a harmadik legnagyobb PC-gyártó. A kinevezésről szóló közlemény hangsúlyozza, hogy mind Lancinak, mind pedig Vangnak kulcsszerepe volt a látványos növekedésben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények