Már hangvezérléssel is működnek a GE okos izzói

Az Amazon szolgáltatásával már irányíthatóak a lámpák, de hamarosan a Google asszisztensével is menni fog.

A GE egyik népszerű terméke az intelligens izzó, a C by GE, de üzleti stratégiai okokból mindeddig telefonos Bluetooth-vezérlést alkalmaztak, ez viszont nem biztosítja a hangvezérlést, az olyan digitális asszisztensek használatát, mint az Amazon Alexa vagy a Google Assistant.

C-Reach
[+]

Az ünnepi szezonra készülődve ezen változtatott a GE, és bejelentették, hogy frissítik az eszközöket, melyek ezek után támogatják a fent említett asszisztenseket – az Alexát már most, de év végéig megérkezik az Assistant szoftvere is. Mindehhez, vagyis a Bluetooth helyett a Wi-Fi alkalmazásához viszont szükség van egy közvetítő eszközre is, ez lett a C-Reach. A felhasználók ezek után képesek a telefonon keresztül vagy egy intelligens mikrofonba beszélve hangutasításokkal irányítani az izzókat, akár egyenként, akár csoportosan. A szabványos fali aljzatokba illeszthető C-Reach képes más okos eszközökhöz is csatlakozni.

C-Reach
[+]

Az ára, akárcsak a tömegterméknek szánt C by GE izzóké, mérsékelt a más hasonló intelligens izzókéhoz képest, az eszköz már kapható az Amazon webáruházában:, 50 dollárba (nagyjából 13 ezer forintba) kerül, két izzóval együtt készletben 65 dollárért, illetve akciósan, a november végi „kiberhétfőn” 50 dollárért lehet megkapni.

A GE kínál két változtatható fényű izzót is: a C-Sleep-pel változtatni lehet a színhőmérsékletet, a C-Life-fal a fényerőt.

Előzmények