A Mozilla volt vezetője az AVG-hez igazolt


Gary Kovacs

A Mozilla 2010 végén kinevezett vezérigazgatója, Gary Kovacs nem is oly rég, áprilisban hagyta ott posztját, ám a nyílt forrású szoftvereket fejlesztő céghez a Sybase-nél, illetve az Adobe-nál végzett munkája után érkező szakember máris talált új beosztást: a világ egyik vezető vírusvédelmi cégének, az AVG-nek lesz a vezérigazgatója.

A Mozilla igazgatótanácsában továbbra is helyet foglaló Gary Kovacs egyáltalán nem a sikertelenség miatt távozott a cégtől, sőt. A magát is elsősorban kereskedelmi szakembernek tartó Kovacs informatikai szakképzettsége a mobiltechnológiák, illetve a beágyazott szoftverek területére vonatkozik. Az bizonyos, hogy körülbelül kétéves működése alatt a Mozilla jórészt megtartotta globális részesedését a keresőpiacon, ugyanakkor belevágtak egy a már a piaci megjelenés útján járó nagy projektbe, a Firefox OS kialakításába és elterjesztésébe. Feltételezhető, hogy az elsősorban menedzseri, illetve kreatív kereskedelmi gondolkodása miatt megbecsült szakember az „aprómunkába” már nem kívánt beszállni, és emiatt váltott állást.

A San Franciscó-i, illetve amszterdami központtal is rendelkező, jelenleg több mint 150 millió felhasználót magáénak tudó AVG közleménye is arra utal, hogy sokat várnak a mobilszegmensben járatos Kovacstól, gyakorlatilag egyértelműen kimondják, hogy a jelenlegi trend alapján a mobilfelhasználásra kell koncentrálni, és az AVG e területen akar kiemelten erősíteni.

Azóta történt

Előzmények