Fujitsu Siemens–Sun együttműködés

A Fujitsu Siemens Computers bejelentette, hogy kibővíti nagy múltra visszatekintő, stratégiai együttműködési megállapodását a Sun Microsystemsszel. A szerződés értelmében a két vállalat ezentúl közösen fejleszti és szállítja ügyfeleinek az új generációs Solaris- és SPARC-alapú rendszereket.

A két társaság 2006 közepéig egységesíti Solaris- és SPARC-alapú szerverkínálatát, létrehozva ezzel az iparág egyik legteljesebb adatközpont-rendszercsaládját, amelyet Advanced Product Line-nak (APL) neveztek el. Az APL-en futtatható lesz a világ vezető vállalati szintű operációs rendszere, a Solaris, a Java Enterprise System, valamint gyakorlatilag minden más fontosabb vállalati alkalmazás is. Az új termékcsalád a jövőben teljes egészében felváltja mindkét cég jelenlegi Sun Fire és Primepower kínálatát.

"A SPARC64- és a Solaris-alapú Primepower szerverekben alkalmazott legújabb virtuális, automatizáló és integráló technológiáknak köszönhetően a Fujitsu Siemens Computers olyan termékeket és megoldásokat kínál ügyfeleinek, amelyek növelik az üzlet hatékonyságát, termelékenységét és segítik az üzletmenet folytonosságát" – jelentette ki Poros Gábor, a Fujitsu Siemens Kft. ügyvezető igazgatója.

Azóta történt

Előzmények