Tervezd meg te a Fujitsu következő noteszgépét!

A Fujitsu Limited és a Fujitsu Design Limited ma közleményben jelentette be, hogy, hogy Fujitsu Design Award 2011 címmel október 29-én nagyszabású nemzetközi versenyt hirdettek meg az emberek mindennapi életét megújító PC-alapú számítástechnikai megoldások tervezésére.

A cég 2010. október 28. és 2011. január 31. között várja a nevezéseket a következő két kategóriában: noteszgéptervek 2013-ra; illetve az emberi életet megújító, következő generációs számítástechnikai tervek 2020-ra. Az eredményhirdetés 2011. április közepén várható.

Az első kategóriában az elvárás az, hogy „a dizájnnak támogatnia kell a hálózati funkcionalitást és számítástechnikai technológiákat kell alkalmaznia”, előny a zöld/környezetbarát megoldások felvonultatása. A második kategóriában olyan innovatív, jövőbeni „életstílus” megtervezését várják a pályázóktól, amely kihasználja a hálózati működéssel támogatott számítástechnika előnyeit, szerepel benne annak megvalósítása, hogy tervezéskor végiggondolták „a technika hasznosításának összes lehetséges módját a háztartáson belül és kívül”.

A Fujitsu hangsúlyozottan olyan megoldásokat vár, amelyek a stílusos megjelenésen túl, „emberközpontúságukkal” is megfelelnek a felhasználók szempontjainak.

A versenyen bárki, bárhonnan részt vehet. A fődíj a legjobb tervért 30 ezer euró, két másodikat díjaznak egyenként 10 ezer euróval, ezen kívül kiosztanak hét különdíjat, darabonként ezer eurós jutalommal, illetve dicséreteket, valamint egyéb, kisebb díjakat is odaítélnek.

Nevezni a verseny honlapján lehet.

Azóta történt

Előzmények