Hirdetés

Frissült a ServerProtect for Linux

A Trend Micro kiadta a ServerProtect for Linux 2.5-ös verzióját. Bár a japán vállalat kutatásai szerint is jóval kevesebb olyan rosszindulatú kód ismert, amely linuxos rendszereket támad, a fájlkiszolgálók tárolhatnak Microsoft Windowson futtatható fertőzött fájlokat. Ez önmagában ugyan nem jelent veszélyt a fájlt tároló Linux-rendszerre, azonban az a terjesztés központjává válhat, azaz a fertőzés, a károkozás és a továbbterjedés veszélye fennáll.

A vállalat közleménye szerint a ServerProtect lehetővé teszi a webes felületen történő távoli telepítést, a központi felügyeletet és a központi frissítést is. A megoldás a Trend Micro Vállalati Védelmi Stratégiájának (Enterprise Protection Strategy – EPS) kulcsfontosságú eleme, amely egyaránt védelmet biztosít az ismert és ismeretlen fenyegetések ellen. A Control Managerrel integrálva egyszerű felügyeletet és központi jelentéskészítést tesz lehetővé, és elsőként támogatja az Outbreak Prevention Servicest (fertőzésmegelőző szolgáltatások) Linux platformon.

A ServerProtect volt az első, szerverekhez írt vírusvédelmi megoldás a piacon, amely bemutatása óta számos díjat nyert, és megszerezte a Novell, az IBM és a Red Hat tanúsítványát is.

Azóta történt

Előzmények