2019. február 23., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Biztonság rovat

A Windowst is érinti a FREAK sebezhetőség

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

A Microsoft közölte, hogy a windowsos rendszerekben is működik a támadási módszer, így az exportmód letiltását javasolják.

Hirdetés

Az idei év egyik legnagyobb biztonsági botrányáról tegnapelőtt az IT café is beszámolt, ám akkor még úgy lehetett tudni, hogy az érintett, sebezhető weboldalak, valamint a böngészők közötti adatfolyamba csak akkor láthat bele egy támadó, ha a látogató az Apple rendszerét vagy az Androidot használja.

Ám tegnap a Microsoft kiadott egy tájékoztatót, és ezek szerint a Windows is érintett, vagyis egy támadó az „exportparancsot” használva ebben a rendszerben is ki tudja kényszeríteni a SSL/TLS protokollban a gyengébb, viszonylag könnyen feltörhető titkosítást használatát, majd a kulcs birtokában hozzájuthat az adatfolyamhoz, így az ebben található bizalmas adatokhoz is.

A cég későbbre ígért javítást, de addig is adnak tanácsokat, melyek közül a legfontosabb, hogy a Vistát, illetve ennél későbbi operációs rendszert használók tiltsák le az RSA exportmódot, és ennek végrehajtásához részletes útmutatót is adnak.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.