Összehangolt rongálás miatt tűnt el az internet Franciaországban

Elindult a nyomozás, de az már biztos, hogy összehangolt rongálási akciók eredményezték, hogy Franciaország jelentős részén nem volt internet a múlt héten.

A párizsi nyomozóiroda megkezdte a vizsgálatokat: az a kérdés, hogy mi okozta a múlt héten a franciaországi telekommunikációs hálózat leállását az ország számos régiójában.

Az igazából már biztos, hogy összehangolt rongálás történt, ezt a French Telecoms Federation is megerősítette. Többek között Kelet-Franciaország, az Île-de-France, Auvergne-Rhône-Alpes, Bourgogne-Franche-Comté régiók is érintettek voltak.


[+]

Az internetkábelek átvágása egyébként nem csak a földi, hanem a mobilhálózati kommunikációt is megbénította. A szolgáltatókat a kormány segítette a helyreállításban. A Párizs és Strasbourg, valamint Lyon, Lille közötti, valamint a Seine-et-Marne és Essone megyékben lévő kábeleket is megtámadták, mindez olyan nagy hubokat is érintett, amelyek a szolgáltatók mellett a fogyasztókra is hatással voltak. Az Orange állítólag nem volt érintett.

A nagyobb városok közül Párizs, Lyon, Bordeaux, Reims és Grenoble területén is internetleállást tapasztaltak.

Azóta történt

Előzmények