2018. január 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Mérleg rovat

A Foxconn vételi ajánlatot tett a Sharpra

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

A hírek szerint a hónap végéig várják a választ.

H​i​rd​etés​

A tajvani bázisú Foxconn Technology Group (hivatalos nevén: Hon Hai Precision Industry Co., Ltd.) felvásárolná a japán Sharpot, és 5,1 milliárd dollárnyi jent kínálnak érte – tudta meg a Bloomberg hírügynökség. A Bloomberg úgy tudja, hogy a Sharp – melynek szóvivője nem kívánta kommentálni az információt – a hónap végéig ad választ az ajánlatra.

A Foxconn 2012-ben egyszer már tett egy sikertelen vételi ajánlatot a Sharp részvényeinek tíz százalékara, és akkor arányosan körülbelül ugyanannyit kínáltak, mint most. Tavaly nyáron pedig megjelentek olyan, senki által meg nem erősített tudósítások, hogy a két vállalat tárgyal a kijelzőgyártás akvizíciójáról, és az üzletbe állítólag az Apple is beszállt volna befektetőként. Ugyancsak tavaly történt, hogy a kínai Hisense 23,7 millió dollárért megvette a Sharp amerikai televíziós üzletágát, a névhasználattal együtt az Egyesült Államok területén.

Bár a világ legnagyobb kijelzőgyártója, a Sharp mégis lemaradt a versenyben, és az elmúlt négy üzleti évét veszteséggel zárta.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.