Az új szingapúri Formula-1-es pályát mindenki bejárhatja virtuálisan is

A Formula-1 a hét végén új pályát avat, méghozzá nem is akárhogy, hiszen nem csak hogy jubileumi versenyt futnak Szingapúrban (ez lesz a nyolcszázadik futam e széria közel hatvanéves történetében), hanem a pilóták először próbálhatják ki magukat élesben esti, villanyfényes körülmények között.

Szingapúr

Szingapúrban csodálatos pályát építettek, s minden eszközt kihasználtak a futam népszerűsítésére. Ezek egyike – s ez újra a technológia elképesztő marketinglehetőségeit bizonyítja –, hogy egy cég elkészítette a Google Earthbe a pálya, illetve a pályát övező városrész háromdimenziós változatát. Így hát mi is megtehetjük azt, amit a hírek szerint a sofőrök, akik – új pályáról lévén szó – számítógépes szimulátorok segítségével tanulják a kanyarokat.

Szingapúr

A környezet gyönyörű, hiszen az út egy tengeröböl mellett, egy csodálatos parkon keresztül vezet. A megtekintésre szokás szerint két lehetőség adódik. Az egyik a Google Earth alkalmazás, ahol a megfelelő fájl letöltésével érkezünk meg a helyszínre, a másik pedig a böngészős megoldás (ennek megtekintéséhez szükséges a Google Earth plug-in). Az első választás esetén a Tool menüben kiválaszthatjuk a Play Tour opciót, amikor is végigkövethetjük egy animáció segítségével az egész pályát.

Azóta történt

Előzmények