Mire jó a Firefox OS alkalmazáskezelő?

A Firefox 26-os (jelenleg még a korai fejlesztéseket tartalmazó Aurora csatornában elérhető) verziójában a Firefox böngészőből lehetőség nyílik az alkalmazások szimulátorra vagy telefonra történő letöltésére, így a Firefox OS-alkalmazások készítésének és hibakeresésének folyamata nagyban leegyszerűsödik. A Firefox OS-kiterjesztés segítségével saját fejlesztői környezetükben könnyedén debugolhatják és teríthetik az appokat a fejlesztők. (A fejlesztői eszközök további fejlődéséről ebben a cikkben lehet olvasni.)

Az alkalmazáskezelő (App manager) felváltja a ez aktuális Dashboardot, és beépített hibakeresési és Firefox OS-app telepítési képességgel ruházza fel a környezetet, amelyben a Firefox webfejlesztői eszközeit a továbbiakban is lehet használni.

Az App-kezelő további információkat is biztosít a fejlesztő számára, a csatlakoztatott Firefox OS eszköz verziójától kezdve, az összes telepített alkalmazás listáján át, a használható API-k és azok a privilégiummal rendelkező elérés igényeiről is. Van lehetőség képernyőkép készítésére is.

A hibakeresés mellett az App-kezelővel a rendszerszintű alkalmazásokat is lehet frissíteni, elindítani, leállítani és debugolni. A hibakeresés a már ismert, a Firefoxba beépített webfejlesztői eszközökkel lehetséges, és a végrehajtott változtatások azonnal megjelennek a szimulátorban és a csatlakoztatott eszközön is. A webkonzol használható az apphoz tartozó figyelmeztetések és hibák megjelenítésére , a megfigyelő a betöltött HTML és CSS fájlok azonnali megfigyelésére és szerkesztésére, illetve a hibakereső használható a JavaScript-hibák felkutatására.

További információ a Webfejlesztő eszközökről:

Az App-kezelő használata cikk bevezet a szükséges alapokba. A kiterjesztés használatához az alábbi összetevőkre van szükség:

  • Firefox 26 vagy újabb
  • Firefox OS 1.2 vagy újabb
  • Firefox OS Simulator vagy újabb
  • illetve az ADB SDK vagy azADB Helper kiterjesztés

A fejlesztők örömmel várják a visszajelzéseket és a hibajelezéseket.

Előzmények

  • Firefox OS kisokos

    Érdemes áttekinteni a Firefox OS-szel kapcsolatos fejlesztői bemutatókat és cikkeket, amelyeknek hamarosan mindenki hasznát veheti.