Már tesztelhető a magyar nyelvű androidos Firefox

Az előzetes ütemezésnek megfelelően béta állapotúvá érett a böngésző. A Firefox Beta programot a Play Marketből is le lehet már tölteni, így a telefonra egyszerűen és gyorsan telepíthető.

Hirdetés

A fordítást jelenleg Kelemen Gábor gondozza, Tímár András munkája nyomán.

Nincs más teendő, mint a Firefox Beta telepítése a Google Playről. Ezek után indítsuk el a Firefox alkalmazást, és már élvezhetjük a magyar nyelvű programot telefonunkon. A talált hibákat a Mozilla Bugzillájába, az OpenScope hibagyűjtőbe, vagy a akár ide, a fórumba is be lehet jelenteni. Elsősorban a honosítással kapcsolatos hibákat keressük: angol karakterfüzérek, levágott szövegek, nem logikus megfogalmazások, de minden más hibabejelentést örömmel fogadunk, és amit tudunk, javítunk…

Ez a verzió augusztus 6-án vált át véglegesbe, addig kellene megtalálni a hibák többségét. Utána már csak a következő verzióba kerülhet hibajavítás.

Azóta történt

  • Magyarul is beszél az új Firefox for Android

    A honosított mobil Firefox mellett az új asztali verzió segít megelőzni a részben titkosított webhelyek lehallgatását, egyszerűbb lesz a közösségi oldalak kezelése és DXVA2 hardveres gyorsítást nyújt a H.264 videótartalmakhoz.

Előzmények

  • Mozilla blog: Firefox Androidra magyar nyelven

    Teszteljük közösen a magyar nyelvű androidos Firefoxot! A sokak által hiányolt program fejlesztői változata elérhető magyar nyelven is.