Itt a Firefox 3.1 (avagy 3.5) harmadik bétája

Fejlődött és gyorsult a weblapok megjelenítéséért felelős Gecko-engine, csiszoltak az oldalak JavaScript-kódját az elődöknél sebesebben futtató új TraceMonkey motoron is – többek között ezek a változtatások jellemzik a most megjelent Firefox 3.1b3-at. A módosításokat tartalmazó teljes kiadási jegyzék és a letöltési hivatkozás egyaránt elérhető a Mozilla honlapján.
A cég korábban úgy számolt, hogy a Firefox 3.1 harmadik béta-verziója már az utolsó lesz a tesztváltozatok között, azonban a terv alaposan változott: olyannyira átszabták a böngésző kódját, hogy a soron következő verzió a Firefox 3.5 nevet fogja viselni – de még mielőtt a kiadásra jelölt változat elérhetővé válna, egy negyedik béta (Firefox 3.5b4) is kibocsátásra kerül.
A nyílt forráskódú böngészőalkalmazás fejlesztői közül a folyamatos csúszás miatt néhányan elégedetlenségüknek adtak hangot, és az egész mizéria okaként a TraceMonkey motor körüli fejlesztési és integrálási problémákat jelölték meg. A Mozilla válaszában hangoztatta, hogy nem az a fontos, mikor jelenik meg az új verzió, hanem az, hogy kifogástalan minőségű legyen.
A Firefox keményen küzd a Chrome-mal és a Safari 4 bétával a JavaScripteket leggyorsabban futtató böngészőalkalmazás dicső címéért. A piaci részesedést szemügyre véve a hamarosan 8-as verziószámhoz érkező Internet Explorer továbbra is vezet, a Firefox pedig második helyen áll.

Azóta történt

Előzmények