Hirdetés

Kihirdették a tudományos-innovációs ifjúsági tehetségkutató eredményét

Szerdán tartották a 28. Ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató verseny eredményhirdetési ünnepségét Budapesten.

Az eseményen Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy egy jó innovációs ötlet jó piaci lehetőség lehet, a hivatal pedig támogatja többek között a kutatóvá válást, a startup vállalkozásokat, a tudás hasznosítását szolgáló egyetemi feltételrendszer kialakulását. Szabó Gábor, a versenyt kiíró Magyar Innováció Szövetség elnöke hangsúlyozta, a kutatás, a fejlesztés, az innováció területén végig kell vinni a megkezdett munkát, és arra biztatta a fiatal tehetségeket, ne hagyják félbe ötleteiket, valósítsák meg.

Hirdetés

Első díjban részesült a kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumban tanuló Vámosi Flórián Balázs és Pósa Péter csillagászati távcsövek automatizálása és távvezérlése pályázata, Zsigó Miklós, a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium tanulója Moly.Net pályázata, amely a gyümölcsösökbe kihelyezett molycsapda adatait elemzi, Szilágycseh településről Mészáros Botond, a Gheorghe Pop de Băseşti Technológiai Líceum diákja N-test problémák szimulációja m-dimenzióban című pályázata.

Az innovációs szövetség tájékoztatása szerint Magyarországot a 2019. szeptember 13-18. között, Szófiában megrendezésre kerülő 31. EU Contest for Young Scientists európai döntőben a három első helyezett pályázat képviselheti. A díjátadó ünnepségen bejelentették, hogy Vámosi Flórián Balázs vehet részt december elején az egyhetes Stockholm International Youth Science Seminar rendezvényen, és a Nobel-díj átadási ünnepségen.

A Magyar Innovációs Szövetség (NISZ) közölte: az idei versenyre 112 pályázat érkezett, ebből 16 határon túli magyar fiataloktól. A zsűri 74 pályázatot fogadott el, köztük hetet határon túli magyar diákoktól, és javasolt kidolgozásra.

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények