Felvásárlás után elbocsátás

Hirdetés

Az Oracle a költségek csökkentése érdekében 5000 dolgozót bocsát el a PeopleSoft-akvizíciót követően. A cég úgy tervezi, hogy a PeopleSoft fejlesztői és terméktámogatási munkatársainak több mint 90 százalékát átveszi. Ők fejezik be a PeopleSoft 8.9-es alkalmazásverzióinak fejlesztését, és a végleges termék piacra dobásával párhuzamosan megkezdik a szoftver újabb, 9.0-s változatának elkészítését. Ennek ellenére a felmondások nagy részét várhatóan volt PeopleSoft-alkalmazottak veszik kézhez.

A vállalat hangsúlyozta, hogy az ún. EMEA térségben – mely Európát, a Közel-Keletet és Afrikát foglalja magába – az elbocsátások az EU vonatkozó irányelvei, illetve az egyes tagállamokban azokat megvalósító törvényi előírások, valamint a hatályos helyi jogszabályok szerint történnek majd. Ez azt jelenti, hogy az EMEA országok többségében a következő tíz nap során a felmondási értesítők postázása helyett – a cég az Egyesült Államokban ugyanis így értesítette a fölöslegessé vált dolgozókat – konzultációkat kezd az érintett alkalmazottakkal, illetve azok megbízott képviselőivel.

Az Oracle 2005. január 7-én fejezte be a PeopleSoft felvásárlását egy versenyajánlatot követően, amelynek keretében a PeopleSoft részvényeseinek több mint 97 százaléka kínálta fel megvásárlásra papírjait. A vállalat holnap hoz nyilvánosságra részleteket az elbocsátással és az új cégstruktúrával kapcsolatban.

Azóta történt

Előzmények