Felújított számítógépek rászorulóknak

Hirdetés

A legtöbb nagyvállalat 2-3 évente lecseréli számítógépparkját. A régi gépeket vagy megveszik a dolgozók kedvezményes áron, vagy a raktárban porosodnak, hiszen az Európai Unióban a cégeknek nem lesz lehetőségük arra, hogy ezeket egyszerűen kidobják. Emellett ezek a használt gépek, ha a piac vezető szereplőinek nyűgöt is jelentenek, más felhasználóknak hatalmas értéket képviselhetnének, viszont nem jutnak el a megfelelő helyre.

Erre a magyarországi hiányosságra talált rá és vállalta fel a közvetítői szerepet a Senorg Hungary. A vállalat a régi számítógépet, függetlenül attól, hogy működik-e, beszámítja az új PC, notebook vagy szerver vételárába. Az így céghez kerülő komputereket – természetesen már megfelelő állapotban – jótékonysági célra ajánlják fel olyan árvaházaknak, gyermekotthonoknak, alapítványoknak, ahol egy néhány éves gép is nagy értéknek számít.

Az így gépekkel ellátott otthonok, nem tudnának saját erőből gépet venni, viszont az ott élő gyerekek onnan kikerülve hatalmas hátránnyal indulnának a majdani munkaerőpiacon, ahol már alapkövetelmény a számítógép kezelése.

Azóta történt

Előzmények