Feltörték az ausztrál légierő honlapját

Az ausztrál Királyi Légierő honlapjának több szekcióját is hackertámadás érte július 13-án közép-európai idő szerint 18 óra 30 perckor, a weboldal kompromittálódását a Trend Micro biztonságtechnikai cég egyik mérnöke fedezte fel még múlt hét pénteken. A magát Atul Dwivedinek nevező, minden bizonnyal indiai származású betörő a weblap főoldalát (home) és a hadtest bemutatásáról szóló oldalt (about us) törte fel abból a célból, hogy a felületeken politikai üzenetet jelenítsen meg. „Ezt az oldalt Atul Dwivedi törte fel Soká éljen India Ez egy figyelmeztető üzenet az ausztrál kormánynak haladéktalanul tegyenek meg mindent, hogy véget érjenek az indiai diákok elleni rasszista támadások Ausztráliában ellenkező esetben lenyomom a többi kiberrendszereteket is mint ezt itt. Jai Hind” – véste fel a weblapra – helyesírási hibákban bővelkedő – fenyegetését vörös színű betűkkel a támadó (a „Jai Hind” jelentése „Soká éljen India!”)

A hacker az „indiai diákok elleni rasszista támadásokkal” azokra az erőszakos bűncselekményekre utal, melyek az elmúlt évben legalább 70 indiai hallgató sérelmére történtek Ausztráliában – a hivatalos szervek azonban hangsúlyozzák, hogy a támadásokat nem rasszista indíttatásból követték el.

Atul Dwivedi korábban egy pakisztáni oldalt is megtámadott, a weblapon akkor egy céltalan,  erőfitogtató, trágár szavaktól hemzsegő üzenetet helyezett el.

Azóta történt

Előzmények