Féltávnál az EU Code Week

Magyarországon négyszáznál is több kezdeményezés csatlakozott a programhoz.

A hét a kódolásról szól Európában, október 19 és 23 között rendezik ugyanis az EU Code Weeket. Cikkünk megjelenéséig 406 magyarországi kezdeményezést találtunk a codeweek.eu térképén. Ezzel az aktivitással a esemény/népességarányt is figyelembe véve hazánk a hatodik a ranglistán, míg az első Észtország 239 programlehetőséggel, a legtöbb eseményt a második helyen álló Olaszországban szervezik, szám szerint 10 231-et.

Hirdetés

Az EU Code Week központi elképzelése az, hogy láthatóbbá tegye a programozás világát, megmutassa a fiataloknak, a felnőtteknek és az idősebbeknek, hogy miként valósíthatók meg az ötletek a programozás segítségével, megmutassa, hogy a programozáshoz szükséges készségek nem is olyan misztikusak, és összehozza a motivált érdeklődőket, hogy közösen tanuljanak. A kezdeményezést 2013-ban indították útjára a „Fiatal Tanácsadók” csoport tagjai, akik az európai digitális menetrend megvalósításában segítik az Európai Bizottságot.


(forrás: GE) [+]

Ehhez az egyedülálló kezdeményezéshez csatlakozott többek között a GE Magyarországi Digitális Fejlesztési Központ budapesti és szegedi részlege is, megnyitva kapuit a középiskolások előtt, akik robotok programozásával tölthették az időt.

Az EU Code Week rendezvénysorozatot önkéntesek működtetik, az eseményeket néhány „nagykövet” koordinálja a saját országában, de mindenki megszervezheti a maga programozási rendezvényét is, és felteheti a codeweek.eu térképére.

Előzmények