Felszállásra kész az Ericsson bázisállomása

Az Ericsson bemutatta újonnan kifejlesztett, légijárműveken használható GSM-rendszerét, amelynek segítségével a légiutasok rövidesen teljes körűen használhatják majd mobiltelefonjukat az utasszállító repülőgépek fedélzetén.

Hirdetés

Az új modell a világ legkelendőbb rádió-bázisállomásának, az RBS 2708-asnak a légi változata. Az Ericsson hagyományos ügyfelei, a távközlési hálózatot üzemeltetők számára az RBS 2708 mindössze a hálózat egyik „következő cellája”, így éppúgy menedzselhetik ezt a rendszert, mint az összes többi rádió-bázisállomást, mindössze néhány speciális eljárás bevezetése szükséges.

A légitársaságok hozzáadott értéket képviselő szolgáltatást nyújthatnak majd utasaik számára – ígéri a svéd gyártó. A repülőgép személyzete minimális pluszmunkával képes lesz ellátni a gépen működő GSM-rendszer kezelését is. Az utasok számára a híváskezdeményezés és -fogadás attól kezdve válik lehetségessé, amikor a repülőgép eléri a repülési magasságot.

Az elektromágneses átvilágító eszközzel (Electromagnetic Screening Device, EMSD) teljes mértékben kompatibilis és az ARINC 600 típusú, a repülőelektronikai szabványnak megfelelő tokban elhelyezkedő berendezés telepítése egyszerű, üzemeltetése pedig biztonságos: nem interferál sem a repülőelektronikai, sem a földi rádióhálózatokkal. A rendszeren keresztül akár 60 hívás is bonyolítható egy időben, sőt a kétsávos hívásokat is támogatja. A rendszer első telepítésére ez év vége felé kerül majd sor.

Azóta történt

Előzmények